Monday, January 9, 2012

Air oh Air...

Salam hujung minggu...sorry entry lmbat publish sbb lappy aku da mula wat perangai...asyik nk shutdown memanjang...huhu...simptom awal de virus la ni huhu...ni da second time jadi...

ingat lagi tak entry ni?dulu citer tentang letrik kan...skg nk citer ttg air lak...ekceli air kt sni terlalu byk klorin...even kte da masak sepuluh kali pun tetap akan terasa 'payau' pada air tu...masa mula2 sampai confident je wat breakfast bancuh air teh...sekali minum, perghhh x blh blah...terus ajak mak aku kuar gi kedai beli mineral...ingatkan bila da beli mineral setel masalah...tp bla minum sama ja...huhu..so, pe lagi terus gerak ke Fruit & Veg beli air... Alhamdulilah sejak beli air kat sini baru selesai masalah...air pun da x rasa payau mgkn sbb air kat sini da di'steril' atau disuling...pe lagi setiap kali datang aku borong smpai 45 liter skali...aku dah jd regular customer kt sni...setiap dua minggu confirm datang beli air..air kat sini dijual NAD0.99 seliter kalau diconvert lebih kurang RM0.40 la...kalau kat  Malaysia air yang jual kat vending machine tu baru RM0.20 kot...konsep kt sni kalau nk murah bawak bekas sendiri or else harga mahal sket...

Selain air, kt sni juga de jual sayur dan buah-buahan yg sangat fresh...frozen seafood pun ada macam ikan merah, ikan sardin, udang tapi da nama pun frozen ntah stok bape bulan aku pn x tau tp da itu yg ada belasah je la...

                *sila abaikan perut ku yg buncit itu...nk wat camne anak mami kan perut tebal ;)


       Dua tong kat belakang tu satu tong air, satu lagi tong fresh milk


          Bahagian Sayur-sayuran...kat sini x de jual bawang kecil, yang ada bawang besar je..



Bahagian Buah-buahan...kat sini pun ada betik occay ;)


 Tengah que tuk bayar...sape ckp kat Namibia de org kulit hitam je? orang kulit putih pun ramai ok ;)


 Ini la hasilnya...45 liter air yang telah disuling untuk stok dua minggu...



My Lil Heart : Harap2 lappy x wat perangai huhu...plz bertahan...






4 comments:

Annie Han Yeon Rin said...

Menjeles ok kat sana ada betik. kat sini aku tak jumpa sebiji betik pun.. haih...

P/s : beb, perasaan tak timeline ko ada visitor dari vancouver dan New york hahahahah.. Same goes to jua's blog...

fuzzypeach said...

hehehe...at least ko ada gak asean market kan...
ha'ah aku pun pasan ;)

Cik Sibuk said...

salam kenal,

tak try pakai water filter? kalau ai nak pegi membeli air tu yg tak larat..

afayufu said...

babe.. hehehhe.. jenuh gak erk nk angkut air...

Post a Comment

Template by:

Free Blog Templates