Wednesday, May 18, 2011

My Cupcakes


Arini aku boring sgt.. x tau nk wat pe...tetiba tingat kt peti ais de tepung kek so dari dok saja bek aku buat cupcake hehehe...



So, inilah tepung kek yg dimaksudkan...blh pilih nk buat kek atau cupcake so i chose cupcake.... sebenarnya x de la susah mana...aku rasa sumer org blh buat... ikut je instruction kt kotak tu, wallah da siap.... so base on recipe kt kotak aku cuma perlu tmbah 3 Biji Telur Gred A, 1 Cawan Minyak Jagung ngan 2 Sudu Teh Serbuk Kopi yang dibancuh dengan 1 Cawan Air Panas...satukan semua bahan-bahan akan jadi seperti dibawah....



Adunan cupcake yang telah dicampur dengan chocolate and white chocolate chips...

pastu blhla sendukkan dan msk dlm paper cup and mskkan dalam muffin pan...sorry lupa nk snap pix.... pastu msk dalam oven atau microwave....mcm aku guna microwave je...


Inilah hasilnya....kelakarkan...belasah je la...janji blh makan...

Ni lak icing for topping...tisyala nk sgt strawberri flavour...




Finally...ni la hasilnya...terpksa wat dua kaler for topping since kehabisan icing...mna taknya Tisya asyik nk rasa memanjang...so aku guna Hershey's Chocolate Syrup tabur ngan Rainbow Sprinkle..ok la tukan... tu je la tuk arini heheheh...


My Lil' Heart : you make confused...

4 comments:

mummysyafie said...

rajin mas buat kapkek..kalau nor boring..nor tido je..hihihih...

nh huda said...

wah.. nampak sedap je ni kak.. Post satu ke Nilai la!! hehehe~

fuzzypeach said...

Nor : cupcake instant blh la cube soh buat sendiri...mmg x dapat la hehhehe

Uda : sedap sgt hehehhe...t akk kurier sebijik ke sana hehehhe....

Mrs Pretty In Pink said...

sedapnya....nk resipi plz

Post a Comment

Template by:

Free Blog Templates