Thursday, May 12, 2011

Nasi Goreng Campak ngan Donut Abelin


Dinner malam ni cam malas nk masak so menu untuk orang malas, Nasi Goreng Campak ngan Donut Abelin...ekceli aku dpt resipi donut ni dari my BFF, so, pas tengok dia punye review cam best jek, lunch hour terus ke checkers and beli instant yeast ngan icing sugar... x sangka sng gak nk wat donut ni...sgt sesuai tuk ibu moden zaman skg....hehehe...sumer nk cepat dan mudah...masa tgh bz dok uli doh, my lil' precious, Tisya pun bz gak nk menolong...siap ckp kalau dia tolong t blh dpt medal...haih...mcm2 bdk skg ni ...confirm terpengaruh ngan citer AGENT OSO kt Disney Channel...

Since ni first time aku wat donut so hasilnya kelakarla pulak tp siyes mmg best, tekstur gebu tambah lak ngan icing sugar perghhh gandingan mantop!!! masa adunan terakhir tu blh pulak Tisya dpt idea nk buat bentuk Teddy Bear...so, aku pun bg la chance kt dia tuk tunjuk kreativiti dia...hasilnya...


not bad kan bentuk teady bear tuh...


Donut sebelum digoreng...kelakarkan bentuknya...belasah je la labu...


Tisya x sabar nk tggu teady donut dia siap digoreng...


pas setengah jam, donut da siap digoreng...Alhamdulilah walaupun bentuknya x bpe nak ok tp rasanya tersangatla ok...kalau nk resipi Donut Abelin leh klik kt SINI... satu adunan tu aku blh dapat 24 biji termasuk 8 ekor teady donut hehehe...sangat berbaloi...korang boleh la frozenkan donut yg lebih tu...pasni kalau de tetamu dtg mengejut leh terus goreng...homemade lg...harus kene puji...x pun simpan buat stok tuk breakfast or tea time...selamat mencuba...confirm x nyesal...

Inilah hasilnya, Donut Abelin



Nila rupa teady donut Tisya...siap dia suh letak chocolate syrup...amek ko...ntahapehape jdknya hehehe...


Tisya x sabo2 nk ngap Teady Donutnya...


Ini pulak Nasi Goreng Campak...hehehe...resipi sendiri...hasil campakan ikan bilis, sayur campur, lada hitam dan isi ayam...



My Lil' Heart : missing sumone damn crazy...

7 comments:

MY HEART said...

wah!! kagom..kagom... hehehhee....

tak sangka kawan aku dah pandai masak.. *ehem! termasukla aku hihihih*...

nanti ko review resepi karipap ko plak ek..aku nak cuba plak....

Gladiator said...

yeke resepi si QC??

QC tu mana pandai masak... tau gigit kuku je heheheh.....

fuzzypeach said...

Beb : tq,tq...ni pun berkat tunjuk ajar ko...ttg karipap t aku wat ek...

Mr. Gladiator : bistu yg bawak bekal gi vatican city sape yg masak donut tu...hehehhe... not bad wat heheheh...

lovelywa said...

iskh takleh jadik nih..harus ku terai donut abelin gak nih..tetiba dpt nama donut abelin kan??? huhuhu

intanz said...

hebat!! masz masak lg masak lg byk2.. i pun nk buat donut ebelin ni ha.. nmpk senang.. :)

Fareha Rahmat (Bos Besar) said...

sdpnyer donut..nak sikit..

fuzzypeach said...

Zura : tak rugi cube...sedap tu... hehehe nama tu komersial pe....

Intan : pasni tggu resipi karipap heheheh...cube tau modal pn x byk dan berbaloi...

Fareha : hi Ms. Fareha...thanx sbb sudi drop by, x smpat nk wat banner hehehhe t kte buat ek..nk donut? meh ar sni...hehhhee

Post a Comment

Template by:

Free Blog Templates